Alle rechten voorbehouden aan Stichting Gullie  © 2017       Disclaimer | Wettelijke privacy statement

Eugene de Balsac

Eugene is geboren op 19 mei 1859, de dag van de heilige Dunstan van Canterbury.


De oorsprong van de familie de Balsac is niet heel moeilijk te raden: Frankrijk. Eerlijk gezegd was dit voor  mme. Belle de Fleurdelis voldoende om Eugene in dienst te nemen.


De beroemde Franse romantische schrijver Honoré de Balsac (1799 - 1850) was een oom van Eugene. Een gevierd man in en buiten Frankrijk om zijn literaire meesterwerken. Ook op het landgoed van Weleer. Jammer genoeg bezat Eugene geen talent om te schrijven en eerlijk gezegd had hij niet één boek van zijn beroemde oom gelezen.


Eugene ontdekte al vroeg dat hij een ander talent had en dat was fantaseren. Hij kon romantische avonturen bedenken en was daarom een geliefde bediende bij menig soiree of salon. Eugene wist hoe hij de gasten kon onderhouden met een amoureus spel of het opvoeren van een zinnenprikkelende act.  Voor mme. Anne Schaep was dit voldoende om hem in dienst te nemen.


Hoewel al zijn vorige werkgevers zeer tevreden waren over Eugene, was hij maar een matige bediende. Geen poetstalent, geen kooktalent, maar enorm veel charme voor wie daar ook maar behoefte aan had. Wat uiteraard ook geregeld voor problemen heeft gezorgd.


Eugene de Balsac is een vrije geest, vol romantische ideeën en verlangens, maar uitermate pragmatisch in het realiseren van zijn doelen. Een goede Engelse vriend noemde hem: someone for everyone en dat is Eugene ten voeten uit.


Eugene de Balsac vertelt: ‘Schoonheid is vergankelijk en ware liefde blijft, maar wat is de lol daarvan?’ Acteur